.::: پروژه گرمایش و سرمایش حرم مطهر رضوی (CCHP) :::.
تعریف کلیات پروژه
سیستم های تولید همزمان برق و حرارت(CHP) یک سیکل ترکیبی کوچک است که به طور رایج در آن یک مولد (برای مثال ژنراتور) با سوخت، تولید برق کرده و از دود خروجی این مولد برای گرفتن بخار و یا حرارت دربویلرهای بازیاب حرارتی و یا راه اندازی کمپرسور چیلر استفاده میشود. در این نوع از سیستم ها معمولا ابتدا بوسیله سوخت، انرژی اولیه مورد نیاز برای به حرکت درآوردن محور ژنراتور برای تولید برق و سپس از دود خروجی از مولد برق، برای مهیا سازی انرژی مورد نیاز برای مبدل های استفاده می شود. بر خلاف سیستم های مرسوم که در آن گرما به سادگی به محیط زیست منتقل شده و هدر می رود و باید سوخت بیشتری مورد استفاده قرار می گرفت تا همان مقدار گرما را برای صنعت و یا ساختمان ها تولید کند.
::. شیوه فنی پروژه .::
شیوه دیگری از تولید همزمان برق و حرارت، اسفتاده از حرارت اتلافی ناشی از اگزوز واحدهای گازی نیروگاه است که آن را به برق و انرژی حرارتی بازیابی می کند و سپس حرارت ناشی از اگزوز ها را به مناطق مسکونی منتقل کرده و برای گرمایش آن در فصل تابستان و یا سرمایش کمپرسورهای خنک کننده در زمستان استفاده می شود. البته نیروگاه های CHP باید برای مصرف موثر انرژی در نزدیکی منطقه استفاده انرژی قرار گیرند که با توجه به قرارگیری نیروگاه مشهد در مرکز شهر مشهد، یکی از بهترین گزینه ها برای تأمین حرارت و سرمایش مورد نیازحرم مطهر رضوی و ساختمان ها و هتل های مجاور آن است. منطقه حرم رضوی، محدوده ایده آل برای این کار است زیراضمن نزدیک بودن محل مصرف با نیروگاه، به قدرت و حرارت به مدت بیش از 5000 ساعت در سراسر سال نیاز دارند. تأسیسات نیروگاه مشهد، مکان ایده آل برای این امکانات هستند، چرا که شهر مشهد یک منطقه سردسیر در کشور به حساب آمده و انجام این فرآیند به میزان قابل توجهی از آلودگی هوا کاسته شده و در مصرف انرژی نیز صرفه جویی بسیار قابل توجه خواهد شد. شرکت افق توسعه انرژی خلیج فارس در راستای خدمت رسانی بیشتر به مردم شریف استان خراسان رضوی ، اجرایی کردن این پروژه را در دستور کار خود قرار داده است.
.:: تعریف دقیق پروژه ::.
در این طرح تولید همزمان برق – حرارت – برودت، نیروگاه همزمان با تولید برق، حرارت خروجی از اگزوزها برای گرم کردن آب بازیافت شده و در فصل زمستان برای گرمایش ساختمانهای حرم مطهر رضوی مورد استفاده قرار میگیرد. به علاوه در این طرح، حرارت تولیدی اگزوزهای نیروگاه مشهد در فصل تابستان نیز به وسیله یک چیلر جذبی برای سرد کردن آب مورد استفاده در فنکوئلهای حرم مطهر رضوی مورد بهرهبرداری قرار میگیرد.
.::: فعالیت های انجام شده جهت این پروژه تا کنون :::.